ВидинРумен Видов

Румен Видов е роден на 23.10.1952 година, в гр. Монтана. Активно участва в приватизацията на „Гипсфазер” ЕООД. В 1977г., когато заводът вече е приватизиран от световния гигант Кнауф, Видов е назначен за негов изпълнителен директор. Работи в „Кнауф-Гипсфазер” до 2006г. До избирането си за кмет на община Видин е личен съветник на собственика Кнауф по инвестициите в България.
Румен Видов е председател на управителния съвет на Видинската търговско-промишлена палата и като такъв осъществява отлични партньорски взаимоотношения и реализира проекти по предприсъединителните, а вече и по структурните фондове на ЕС с колегите си от Сърбия и Румъния.
Паспрезидент е на Ротари клуб – Видин. Двукратен носител на наградата Пол Харис, връчвана от Президента на Ротари клуб Интернешанъл за особени заслуги и принос в дейността на организацията.
Председател е и член на няколко училищни настоятелства във Видин.
Общински съветник от 2002 до 2007 г.
Гордее се с четирите си деца и е щастлив дядо на двама внуци. Любител е на лова и риболова. Почитател е и редовен спонсор на тетрални и музикални прояви. Епархийски съветник е на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан. Последната му благотворителна дейност е свързана с личното дарение на двата кръста на най-новата църква във Видин.
Допълнително за този град

Снимки в този град - 0
Снимките в този град са преглеждани - 0 пъти